Catálogo

Carrito  

Sin producto

Transporte 0,00 €
Impuestos 0,00 €
Total 0,00 €

Estos precios se entienden IVA incluído

Carrito Confirmar

Tres Sketchs en Forma d’Scherzo

Títol: Tres Sketchs en Forma d'Sherzo

Compositor: Sergi Casanelles

Instrumentació: Piano

Más detalles


18,20 € IVA incluido

100-137


Tres sketchs en forma d’Scherzo        
    
Mentre estava preparant la present edició d’aquesta obra es va esdevenir la mort sobtada als seus 63 anys d’en Leonid Sintsev, pianista i pedagog a qui va dedicada aquesta obra. Va ser professor meu de piano, però per sobre de tot un referent i una persona amb qui hi tenia amistat. Entre Sant Petersburg, la seva ciutat i Catalunya, en Leonid va desenvolupar una intensa activitat pedagògica i musical. Va portar a Catalunya una manera diferent d’entendre l’estudi del piano i de la música en general així com va possibilitar que molts dels seus estudiants passessin temporades a Sant Petersburg i es poguessin empapar de la intensa vida musical de la ciutat.

Aquesta obra neix a l’estiu del 2004 a partir d’una d’aquestes propostes, en aquest cas, per a celebrar el seu 60è aniversari i va ser estrenada a la Sala Glazunov del Conservatori Rimsky Korsakov en el concert en celebració d’aquest fet el 12 de novembre de 2004.

Siguin aquestes breus línies un petit homenatge a qui ha estat un dels referents de l’ensenyament del piano al nostre país dels últims anys però sobretot a una persona a qui apreciava profundament.

L’obra està constituïda per tres peces breus amb títols que volen denotar un caràcter: “Solemnement”, “Inquietament”, “Com una rapsòdia”. El punt de partida van ser els Scherzos de Chopin, on sempre hi havia trobat una combinació d’aquestes tres sensacions: Els elements solemnes i més pausats, normalment a base d’acords de moltes notes per una banda,  fragments molt inquietants i inestables per una altra, i finalment elements que en Chopin sempre ens transporten a certs elements populars. La idea era, doncs, de separar aquestes tres característiques en peces diferents que, combinades,  acabessin configurant aquest “Scherzo” d’on provenien. En certa manera i sempre pensant en el caràcter de la música més que en la música per ella mateixa, una deconstrucció que possibilités una reconstrucció a posteriori.