Catálogo

Carrito  

Sin producto

Transporte 0,00 €
Impuestos 0,00 €
Total 0,00 €

Estos precios se entienden IVA incluído

Carrito Confirmar

Petit Poema

Títol: Petit Poema

Compositor: Anna Cazurra

Instrumentació: Quintet de Metalls (2 Trompetes, Trompa, Trombó i Tuba)

Más detalles


22,50 € IVA incluido

100-009


Escrita durant el mes d’octubre de 1994, la partitura del Petit poema per a quintet de metalls fou guardonada l’any 1995 amb el 1er Premi Frederic Mompou del Concurs de Composició de Joventuts Musicals de Barcelona i l’obra va ser estrenada pel 2111 Gòtic Brass Ensemble al XVI Festival de Música de Torroella de Montgrí (Girona), el 21 de juliol de 1996. En ocasió de l’estrena, el compositor i crític Francesc Taverna-Bech va escriure: “Els pentagrames del Petit poema tenen la virtut d’atreure per la seva lògica constructiva i per una remarcable varietat de plantejaments” (Revista Musical Catalana, agost de 1996).
En aquesta obra es posen en joc les diferentes possibilitats tècniques i tímbriques dels metalls, buscant el contraste tímbric i la varietat d’harmonies, textures i ritmes i es tendeix sobretot a la participació equilibrada de cadascun dels instruments integrants del quintet.
Concebuda en un sol moviment, el Petit poema es desenvolupa a partir de dos temes principals. El primer tema, de caràcter líric y expressiu, és exposat a l’inici de forma successiva per la trompa, el trombó, la trompeta I i la tuba, i, després d’un breu passatge homorítmic contrastant, apareix el segon tema de caràcter altiu, presentat com un diàleg entre la trompeta I i la trompa. Aquests dos temes van apareixent transformats, alternant amb motius secundaris de caràcter contrpuntístic i fragments isorítmics d’especial tensió que van atorgant de manera dosificada una intensitat dramàtica a l’obra que culminarà als compasos 70 a 73. El primer tema principal serà evocat de forma nostàlgica per la tuba al compàs 43, mentre que el segon tema principal farà de nou la seva orgullosa aparició al compàs 81. La composició acaba jugant ingènuament amb petits motius dels dos temes principals fins que la música s’esvaeix lentament i suau com un ressó.