Catálogo

Carrito  

Sin producto

Transporte 0,00 €
Impuestos 0,00 €
Total 0,00 €

Estos precios se entienden IVA incluído

Carrito Confirmar

Manel Oltra Ferrer Hay 9 productos

Manel Oltra Ferrer
Neix a València el 8 de febrer de 1922 i resideix des del mateix any a Barcelona. Comença els estudis musicals als 14 anys amb el mestre Josep Font Sabaté, i ho fa intensivament a desgrat dels entrebancs propis de la guerra civil, del trasllat de la seva família a Lleida l'any 1940 i de la incorporació a l'exèrcit el 1943.

Aquesta darrera circumstància que l'obliga a traslladar-se a Ceuta, representa un trasbals per a la seva carrera; sortosament es resolgué aviat en aconseguir una plaça de professor al Conservatori Hispano-Marroquí de Tetuan. Tres anys després, acabada la milícia, torna a Barcelona on comença la seva activitat plenament musical com a pianista, director i compositor.
Ha exercit la docència també en l'Institut de Rítmica Joan Llongueres, i com a responsable de cursets i classes magistrals en diverses entitats; ha estat director musical de moltes agrupacions folklòriques, com la Coral C.E. de Terrassa, els Esbarts Montserrat i Montseny, Ballets de Catalunya, Esbart de l'Orfeó Gracienc, etc.

La seva producció com a compositor és extensa i variada, abarcant gairebé tots els gèneres: obres de cambra per a diversos conjunts, obres simfòniques, obres corals "a cappella" o amb acompanyament instrumental, i obres per a cobla, de les quals es podria destacar, potser, la "Rapsòdia per a piano i cobla" (1953) en la que, per primera vegada, es produeix una semblant conjunció. Les harmonitzacions de cançons i ballets tradicionals formen també un corpus notable.

L'any 1994 va rebre de la Generalitat de Catalunya el Premi Nacional de Música en l'apartat de composició i el Premi Nacional de Cultura Popular i Tradicional en l'apartat de Música.