Catálogo

Carrito  

Sin producto

Transporte 0,00 €
Impuestos 0,00 €
Total 0,00 €

Estos precios se entienden IVA incluído

Carrito Confirmar

Honorat Vilamanyà Hay 38 productos

Honorat Vilamanyà
Compositor i músic català. Era el petit de set germans i als onze anys quedà orfe de pare. Ben aviat començà a estudiar violí i després harmonia, contrapunt i instrumentació amb el seu cosí germà, el mestre Ramon Serrat i Fajula. Als disset anys es convertí en deixeble del gran mestre Eduard Toldrà, que l'aprofundí en l'estudi i perfeccionament del violí. Seguidament estudià piano amb el reconegut concertista Juli Pons, ja que trobava imprescindible aprendre aquest instrument per a la composició.

Havent acabat els seus estudis, Vilamanyà creà el 1922 a Ripoll l'orquestra Serratins, figurant com a sextet i, a partir de 1928, com a cobla. Al mateix temps obrí oficialment l'Acadèmia Vilamanyà. L'any 1934 fou nomenat professor del Conservatori Municipal de Música de Vic.

Durant la dècada dels anys trenta, Vilamanyà donà a conèixer les seves primeres sardanes, com La primera batallada, La Madona Ripollesa, Les campanes del poble. Però fou amb Camí dels Pirineus on ja aflorà un Vilamanyà personalíssim, melodiós, valent i exquisit alhora. El període de 1932-1936 fou d'una gran fecunditat.Honorat Vilamanyà

(1905 Ripoll - 1963 Barcelona)

Compositor, Violinista i Pianista.Quan esclatà la Guerra Civil, se'l mobilitzà i fou destinat a la Banda de Música de Sanitat de l'Exèrcit de l'Est, a Manresa, on portava la batuta. En acabada la guerra, fundà la cobla-orquestra Vilamanyà.

Fou durant la dècada de 1940-1950 quan tingué lloc la gran creativitat de composicions sardanistes, que situaren Vilamanyà en el lloc d'honor que se li reconeix actualment. En la resta de les seves composicions, hi trobem música de cambra, lieder, per a violí i piano, quartets de corda, obres per a teatre infantil, per a banda, eucarístiques, música religiosa, himnes, obres pianístiques, una sarsuela, així com glosses i suites per a cobla.