Catálogo

Carrito  

Sin producto

Transporte 0,00 €
Impuestos 0,00 €
Total 0,00 €

Estos precios se entienden IVA incluído

Carrito Confirmar

Essències

Títol: Essències

Compositor: David León Fioravanti

Instrumentació: Cor Mixt i Piano

Más detalles


18,50 € IVA incluido

100-192


Essències és una obra per a cor mixt i piano, escrita durant la tardor del 2006, producte d’un encàrrec de Fernando Marina per a la Coral Càrmina de Barcelona. El mateix Fernando Marina, director de la Coral Càrmina, em va suggerir la idea d’escriure la musica sobre un poema d’algun autor de les Illes Balears.

Vaig exposar aquesta idea al meu amic Jaume Caldentey que de seguida es va il·lusionar, i en pocs dies, em va dur el poema que segueix a continuació. El poema és tan immensament musical que les melodies sorgien pràcticament de la seva entonació. Aquest espai íntim d’evocació de la natura se’ns presenta sota diferents perspectives molt suggerents i encisadores.

Tot seguint amb cura l’estructuració i el caràcter del text, vaig prendre els dos primers versets com una mena de tornada que anirà apareixent en diferents moments. La música d’aquest primer tema ens trasllada a un món melangiós.

El segon verset presenta el segon tema principal fresc, clar i més tendre. Les línies ondulants del piano estan complementades per una melodia lírica del cor amb predomini de les veus femenines. Abans d’introduir noves sonoritats es presenta una altra vegada la tonada i la melodia del segon tema breument.

La secció central, dividida en dues parts, comença a cappella, la música és relaxada i texturalment transparent amb predomini d’una soprano solista. Després d’un breu interludi pianístic la música es torna més dramàtica. Les veus masculines comencen un obstinat que poc a poc, es va completant amb la resta del cor fins arribar a un clímax molt agitat.

L’obra conclou amb els temes inicials presentats de forma inversa i variada evocant la mateixa serenor del començament.