Catálogo

Carrito  

Sin producto

Transporte 0,00 €
Impuestos 0,00 €
Total 0,00 €

Estos precios se entienden IVA incluído

Carrito Confirmar

El Llobregat

Títol: El Llobregat

Compositor: Salvador Brotons

Instrumentació: Conjunt de Metalls (3 Trompetes, 4 Trompes, 1 Barítono, 2 Trombons, 1 Tuba, Percussió)

Más detalles


31,20 € IVA incluido

100-140


Partitura.

 

Rapsòdia Catalana núm. 3 per a Conjunt de Metalls i Percussió

Escrita durant els mesos d’octubre i novembre del 2003. El Llobregat és una rapsòdia catalana originalment escrita per a cobla i percussió. Més tard vaig fer aquesta versió per a conjunt de metalls.

No es tracta pas d’una obra programàtica a la manera d’El Moldava de Smetana. El títol de l’obra apunta al flux seguit del riu Llobregat, que neix prim i amb poc cabal, i mor majestuós i ple en la seva arribada al mar.

En tota aquesta excursió, la música comença simple i monòdica, i en el seu decurs, el riu passa per moments majestuosos, d’altres més inquiets i també d’altres més calmats, però sempre amb un moviment intern rítmic imparable i fluid.

A nivell estructural, l’obra ofereix tres nuclis temàtics presentats i desenvolupats immediatament de manera rapsòdica. El primer tema és bàsicament líric i contrapuntístic, el segon rítmic i frenètic, dominat pels timbals i un ritme insistent i el darrer íntegrament basat en la cançó popular catalana El Comte Arnau. Aquesta cançó és plantejada en una progressiva gradació ascendent que, començant molt suau i baix de tensió, va repetint afegint-hi nous contrapunts i adquirint un desplegament dinàmic de gran brillantor.  Després d’una reexposició modificada molt canviada en el plantejament del segon tema, l’obra clou en la brillantor de la melodia popular intercalada d’elements del primer tema.