Catálogo

Carrito  

Sin producto

Transporte 0,00 €
Impuestos 0,00 €
Total 0,00 €

Estos precios se entienden IVA incluído

Carrito Confirmar

L'Illa de la Galera

Títol: L'Illa de la Galera

Compositor: Salvador Brotons

Instrumentació: Orquestra

Más detalles


26,00 € IVA incluido

100-154


(Partitura)  --  Rapsòdia Catalana N. 2 - Fou escrita d’una sola tirada del 22 de desembre del 2001 fins el 6 de gener del 2002 i per encàrrec de la Fundació Orfeó Català/Palau de la Música Catalana.

Deu anys enrere el compositor va escriure la primera Rapsòdia Catalana Terres Llemosines en dues versions, l’original per a orquestra i l’adaptació per a cobla.

L’Illa de la Galera és un paratge paradisíac del Cap de Creus.  Només s’hi pot accedir en barca i sovint el vent hi bufa molt fort. Es diu Illa de la Galera perquè esta situada al davant d’una platja que porta el mateix nom, i és un lloc ideal per a relaxar-se, pescar i prendre el sol.

La peça és un petit poema simfònic de 13 minuts de durada, de flaire català i mediterrani. Una primera secció ràpida ens acosta a l’illa. Una vegada arribats a l’indret (un tema principal majestuós i brillant), hom pot relaxar-se pescant i gaudint de l’aire més pur. En el seu desenvolupament, es poden sentir ecos de sardana i altra música de ritme alegre. Després d’un process distensional, s’arriba a una part central més calmada i evocativa que està totalment basada en la cançó popular La calma de la mar. Aquesta secció més íntima, ens transposta –tal com la lletra de la cançó apunta- a la infantesa, enyorant un passat irrecuperable. Després d’una reexposició de la primera secció un xic modificada, s’arriba a un final eufòric i brillant on es combina de forma exitosa la cançó popular amb el tema principal majestuós.